Regalia


Leden

Alle leden van Vv. De Kaetelaers zijn in het bezit van het rood duivelskopje en de ledenspeld.

Bestuur

Bestuursonderscheiding tezamen met het gouden duivelskopje.

Huisorde

Uitgereikt door Vors Lucifer aan de diverse doorluchtige hoogheden.

Jubilea

  • 1 x 11 jaar
  • 2 x 11 jaar
  • 3 x 11 jaar
  • 4 x 11 jaar
  • 5 x 11 jaar

Vors Lucifer

Vors Lucifer regeert met deze onderscheiding en scepter. Zij vormen als het ware de kroonjuwelen van Vv. De Kaetelaers. De onderscheiding is aan Vors Lucifer geschonken door onze eigen Joekskapel. 

In 2004 (11 x 11 jubileum) schonken de Aad Lucifers een uniek cadeau: de oude op een poppenkastpop lijkende scepter (met respect) werd vervangen. De duivel wordt bijna geheel door de mantel bedekt en steekt zijn riek in de grond. Tekst: SEMPER LUCIFER ('altijd Lucifer').
Ontwerp: Wim Meijers. Vervaardiging: dhr. Lamberts (Venlo).
Tijdens zijn regeerperiode is Vors Lucifer onderdeel van het bestuur en draagt hij als zodanig de bestuursonderscheiding.


Golde Kaetel

Eenmaal per vijf jaar wordt deze hoogste onderscheiding uitgereikt aan een persoon of instelling die Steyl en de Vasteloavend in het bijzonder een warm hart toedraagt.

1978 - Joop Tuithof †
1983 - Wiel Hendriks †
1988 - Cor Timmermans †
1993 - Toon Lamers †
1998 - Fa. Ewals Steyl BV
2003 - Alex Seelen †
2008 - Ingrid Boerhof
2013 - Jac. Thönissen †
2018 - Stichting Kindervakantiewerk Steyl-Alland

Jeug Vors Lucifer

Met deze scepter en onderscheiding regeert de Jeugd Vors Lucifer over alle Steyler duuvelkes en duuvelinnekes.Herinneringsbeeld

Tijdens het 11x11 jubileumfeest van het Steyler Kaetelgerich in 2004 werd aan de Steyler bevolking een kunstwerk aangeboden. De Steylerse kunstenaar Sjaak Janssen speelde al langer met de gedachte om een beeld te gaan houwen, dat de unieke uitstraling van De Kaetelaers moest weergeven.
Het beeld van de 'Lucifer' is gemaakt van hard Belgisch blauwsteen. De keramieken ogen zijn vervaardigd door Niek Hoogland, in zijn Steyler atelier. De sokkel, een vlammen voorstellend schouwspel, is gemaakt van cortenstaal, welk roestvorming als bekendste eigenschap heeft, door Ruud Simons.
Het beeld is op 14 november 2004 onthuld door de Wethouder van Cultuur, dhr. J. van de Velden.

Vaandel