Veurproof

De interne opening van het Vastelaovesseizoen op de zaterdag na 11-11, voorafgegaan door een Heilige Mis. Op deze feestavond worden de jubilarissen gehuldigd en de uitslag van de loterij bekendgemaakt.

 • Twan Rutjens - voorzitter

Kaetelgerich

Meestal 2x per 5 jaar vindt het unieke 'Steyler Kaetelgerich' plaats. Ruim 1 jaar eerder starten de voorbereidingen. Van ideeën naar tekst, regie, decor en spelers en veel repetities. En een jaarlijks een optreden in 'St. Julia'!

 • Marcel van Heel - Voorzitter

Kaetelgerich 

Technische commissie

De TC ondersteunt alle commissies bij technische zaken. Duuvelswagen opbouwen, decor inrichten, borden plaatsen, allemaal in een handomdraai. En uiteraard hangt de TC ook uw bestelde vlag op!

 • William Killaars - Voorzitter

Oud Papier actie

Elke 3e zaterdag van de maand wordt het oud papier opgehaald in de wijk 'Op de Heide', om zo extra inkomsten te genereren. Een onmisbare club voor Vv. de Kaetelaers!
 • Erik Cremers - Voorzitter
Ophaaldata

Duuvelsbal

Na de 'Walpurgisnacht' wordt het onrustig op Steyl. De Duuvels hebben geen heerser, dat kan natuurlijk nooit! Maar het roemruchte Duuvelsbal komt dichterbij. Om 21.31 is de spanning om te snijden, rommelt de hel en met een knal presenteert Vors Lucifer zich voor een 'verduuvels gojje' vastelaovend!

 • Kees van Hintem - voorzitter

Pers & Promotie

P&P staat garant voor een moderne presentatie van Vv. de Kaetelaers, intern en extern, online en op papier!

 • Frans Bremmers - Voorzitter

Lucifer Keuze Comite

De meest geheimzinnige commissie! Vanaf medio september leiden nachtelijke besprekingen Vors Lucifer naar de hel op vastelaoveszondag. Vors Lucifer is nog niet gewend of de geheimzinnige bijeenkomsten starten alweer...

 • Ruud Leurs - Voorzitter

Naar Vors Lucifer 

Bloemenactie

Elke 3e zaterdag van juni trekt Vv. de Kaetelaers door Tegelen en Steyl om rozen te verkopen. Door de gretige aftrek kan Vv. de Kaetelaers de verenigingskas spekken, hoewel de actie oorspronkelijk als instrumentenfonds voor de joekskapel gold. 'Op de 3e zaterdag van juni zet Vv. de Kaetelaers de bloemetjes buiten!'

 • Marcel Thönissen - Voorzitter

STV Muziekcommissie

De Samenwerkende Tegelse Vastelaovesverenigingen (Vg. D’n Oeles, VV. De Boereraod, Vg. De Beerpiëp en Vv. De Kaetelaers) dragen sinds 2018 zorg voor 1 Tegels Vastelaovesnummer. Er wordt gezocht naar een tekst- en muziekschrijver en natuurlijk naar zanger(s) die het Tegels Vastelaovesliedje willen vertolken. Op de 11e van de 11e zal de nieuwe Tegelse Vastelaovesschlager worden gepresenteerd tijdens het ‘Insjeete van de Vastelaovend’. De afvaarding van uit Vv. De Kaetelaers in deze commissie is:
 • Jan Joosten - Voorzitter
Winnende liedjes 

Jeugdoptocht

Op vastelaovesdinsdag trekt onder aanvoering van Jeugd Vors Lucifer en Vors Lucifer de jeugdoptocht door Steyl! Groepen, paren en eenlingen doen mee onder het motto 'meedoen is leuker dan kijken'. Alle Tegelse gangmakers zijn present. Een jury bepaalt de jeugdige prijswinnaars en alle deelnemers krijgen een aandenken!

 • Joep van Berlo - voorzitter

Herinneringsbeeld

Als blijvende herinnering werd aan de Steyler gemeenschap in 2004, ter ere van het 11 x 11 jarig Kaetelgerich, het beeld van Vors Lucifer aangeboden. Het beeld, gemaakt door Steylenaar Jac Janssen, werd na overleg met de wijkraad en 'Stijlvol Steyl' geplaatst in het 'Arnoldushofje' waar het hopelijk tot in lengte van jaren zal staan!

 • Theo Tuithof - Voorzitter

Stijlvol Steyl

In 1983 werd Stichting Stijlvol Steyl opgericht met als doel de organisatie van 6 gelijktijdige Steyler jubilea. De stichting bleef daarna actief bij speciale gelegenheden. Steyl behouden en verfraaien behoort tot het doel, met adviesfunctie naar de gemeente en recent de adoptie van het ketelhuis.

 • Marcel Thönissen - Voorzitter

Jeug Lucifer Keuze Comite

Wae wuërt Jeug Vors Lucifer? Na eenduidige voordracht voor deze erefunctie worden de ouders benaderd. Na het 'jawoord' volgen geheime besprekingen, proefschminken en foto's maken!

 • Ted Huybers - voorzitter

Naar jeugd

Kaetellappers

Deze commissie schrijft jaarlijks particulieren en bedrijven aan met het verzoek tot een donatie aan Vv. de Kaetelaers, met daarin ook onze plannen om de Steyler vastelaovend op een financieel verantwoorde manier te organiseren!

 • Theo Thurlings - voorzitter

Kaetellappers 

Image