Joekskapel de Kaetelaers


Sinds 24 oktober 1981 begeleidt de joekskapel Vv. de Kaetelaers bij bijna alle uitstapjes en de diverse eigen activiteiten. Daarnaast is Joekskapel de Kaetelaers te boeken voor evenementen en feesten in Nederland, België en Duitsland! Het huidige repertoire bevat zo’n 100 nummers en de grootste kracht van de kapel is haar spontaniteit!
In de afgelopen jaren was Joekskapel de Kaetelaers vaak de grote gangmaker op feesten en evenementen! Zo lukte het op een schuttersfeest in Duitsland het huisorkest voortijdig te laten inpakken! De joekskapel repeteert wekelijks op dinsdagavond.

Leden

Eric Janssen

Erik Cremers

Gijs Nooten

Jan Joosten

Martijn Dorssers

Mat Kessels

Micha Heijmans

Pascal Thönissen

Patrick Schouenberg

Peter Theunissen


René Sijbers

Ron Janssen

Tom PelzerCD “… wat wilse veur ‘n tiëntje” ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum in 2006.

Bestel nu!

Sterke verhalen

  • Op een groot schuttersfeest in Duitsland wist Joekskapel de Kaetelaers als pauze-act het huisorkest vroegtijdig te laten inpakken, op verzoek van het publiek. De beloning – kratten bier – stond als torens gestapeld op de bühne.
  • De joekskapel speelde eens letterlijk in de rivier de ‘Mosel’.
  • In een feesttent in Panningen, bij de voetbalclub, werd met een groot touw door de zaal geslingerd.

 

Ereleden

Paul was de allereerste leider van de joekskapel, een taak die hij met volle overgave vervulde. Men kon altijd bij Paul terecht om iets te bouwen of te bedenken. Als man met ideeën stimuleerde en motiveerde hij vele anderen. Paul beëindigde zijn lidmaatschap wegens zijn overname van het welbekende Café Juliana in Belfeld, samen met zijn vrouw.
Twan had de moeilijke taak om als dirigent een steeds meer door de wol geverfde joekskapel te blijven motiveren. Wegens zijn verdiensten voor de joekskapel is hij op 21 april 2000 onderscheiden en benoemd tot erelid.
Van de 25 jaar die de joekskapel destijsd bestond had Wiel er 24 de kleine trom bespeeld. Tevens was hij een tijd kapelleider. Vaak was wiel de man van de creatieve en originele ideeën.
Wim was 27 jaar lid, vanaf de oprichting. Hij was altijd actief als penningmeester en tevens ook initiatiefnemer van het inmiddels ter ziele gegane Confetti Concert in de jaren ’90. Aan Wim ging geen optreden of repetitie voorbij. Daarnaast trad hij op als spreekstalmeester voor onze kapel.
In zijn ruim 25 jaar lidmaatschap maakte Ton zich in eerste instantie verdienstelijk op de bariton, waarna hij overstapte op de schuiftrombone. Creatief, en altijd te porren om iets in elkaar te knutselen voor kapel en vereniging, schroefde Ton het nodige in elkaar.