Winnaar Liedjesmatinee

Remy Nieuws

Zondagmiddag 9 oktober vond weer het Tegels Liedjesmatinee plaats. Voor het derde jaar op rij was partycentrum ’t Zaelke plaats van handeling van het door Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles georganiseerde evenement met medewerking van de andere drie Tegelse verenigingen te weten De Boereraod, De Kaetelaers en De Beerpiëp. Het was wederom bomvol aan de Ariënsstraat. Aan het einde van de middag werd het liedje ‘Weej zien d’r beej’ van Wae Angers tot winnaar uitgekozen. De tekst en muziek zijn gemaakt door Clément Giesen. Hij ontving als beloning de Piet Kolster wisseltrofee.

Na ‘Weej zien d’r beej’ van Wae Angers werd Lianne Meijboom tweede met ‘Ozelig en Káad’ en ‘Vastelaovend: vuëlbelaovend’ van Rianne en Marsha Elgers werd derde. Dit laatste nummer kreeg net zoveel punten als nummer 4, maar het oordeel van de vakjury gaf de doorslag. De nummer één mag op de elfde van de elfde live optreden op het Vrijhof in Maastricht.

Er waren dit jaar elf inschrijvingen, die de finale hadden bereikt. De laagdrempelige formule slaat dus nog steeds aan. Deze elf nummers streden uiteindelijk in ’t Zaelke om de hoogste Tegelse eer. De presentatie was in handen van Ramon Camps. Alle deelnemers werden muzikaal begeleid door een professionele achtkoppige band bestaande uit: Stef Kupers, Dave Ververgaard, Dave Detillon, Vincent van Reen, Guus Nissen, Marijn Hoekman, Giel Dekker en Tim Tosserams. De hoofdjury stond onder leiding van wethouder Vera Tax en bestond verder uit Sandra Geraats (Sandra & Marco), Mark Jacobs (Oeleskepèl Tegels Blood) en Geert Verschueren (De Toddezèk). Daarnaast was er een vakjury bestaande uit de gangmakers van de vier STV-verenigingen: D’n Oeles, De Boereraod, De Kaetelaers en De Beerpiëp. Ook de aanwezige belangstellenden hadden een stem en vormden samen de zaaljury.

Voorzitter van de muziekcommissie Alain Sijbers: “We hebben een enorm leuke middag gehad en ik hoop dat we het liedjesmatinee nog jaren mogen voortzetten. Mijn dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft bijgedragen”.

De drie winnende liedjes worden samen met het nummer ‘De Vastelaovestiëd’ waarmee Lobke Janssen het Liedjesmatinee veur blaage won, opgenomen in de Tegelse Klank-studio en zijn na 11 november te downloaden via de sites van de STV-verenigingen. Tijdens het inschieten van de Vastelaovend op de elfde van de elfde worden de nummers live gezongen bij de seizoensopening op het Oelesplein.

Foto: Winnaar Wae Angers: Joyce Bontenbal en Clément Giesen met de Piet Kolster wisseltrofee (bron: Jos Verbong).