Wae môt de kaetel in.. ?

Pieter Smeets Nieuws

De Vastelaovend, of beter gezegd het niet hebben kunnen vieren van Vastelaovend 2021, dreunt nog stevig steeds na in Steyl…. Wat hebben we met z’n allen een bizarre tijd achter de rug!


Wij blijven echter niet bij de pakken neerzitten en willen daarom graag samen met jullie positief vooruit kijken. Wij zijn namelijk ons vizier alweer aan het richten op ’t Steyler Kaetelgerich dat gaat plaatsvinden op zaterdag 20 november 2021. Deze datum is voor Vv. De Kaetelaers en alle mensen uit Steyl hopelijk het begin van het einde van alle ellende die we het afgelopen jaar hebben meegemaakt.

Vanuit Vv. De Kaetelaers is in de aanloop naar ’t Kaetelgerich inmiddels een nieuw initiatief opgestart dat zich wil gaan bezighouden met de financiële, maar zeker ook de morele inspanning, ’t Steyler Kaetelgerich te borgen naar de toekomst toe. Vv. De Kaetelaers en de mensen achter dit nieuwe initiatief, vinden het namelijk belangrijk genoeg dit cultuurhistorisch erfgoed te behouden en door te geven aan de toekomstige generatie carnavalsvierders. Eén van de eerste resultaten die vanuit dit nieuwe initiatief naar voren is gekomen, is een mini TV-serie rondom de vraag wie in deze bijzondere tijd eigenlijk tot ‘de Kaetel’ veroordeeld zou moeten worden? Misschien is het echter nog wel belangrijker, te achterhalen wie er juist nu een (laatste) waarschuwing zou moeten krijgen om op zijn / haar tellen te passen en zodoende de kans te krijgen onder de ‘Duuvelse’ rechtspraak uit te kunnen komen?


In deze trailer stellen we jullie voor aan Isa en Wessel die de afgelopen weken namens ’t Kaetelgerich op pad zijn geweest om antwoorden te krijgen op deze vragen én laten we alvast kort zien met wie dat zij hierover in gesprek zijn gegaan. 

Benieuwd naar alle reacties en adviezen die Isa en Wessel hebben gekregen, kijk dan de komende weken met ons mee. Vanaf zondag 14 maart starten wij namelijk wekelijks met het uitzenden van alle afleveringen van deze bijzondere serie via onze socia media kanalen en onze website
Kijken jullie met ons mee ?