Vors Lucifer 2023 Sven Helmes

Pieter Smeets Nieuws

Afgelopen zondag 19 februari werd voor de 1 e keer in de historie van Vv. De Kaetelaers Vors Lucifer gepresenteerd vanuit het huidige Limburgs Schutterijmuseum. De kerkpoorten van de voormalige St. Rochuskerk fundeerde als Hellepoort voor Vors Lucifer 2023.

Rond de klok van 20.11u proclameerde Opperduuvel Ruud Leurs de nieuwe heerser van ’t Steyler Duuvelsriëk.Nadat de rookwolken waren weggetrokken, kon het massaal toegestroomde publiek kennismaken met Vors Lucifer 2023.

Tussen het geweld van vuur, donder en bliksem werd duidelijk, dat de 36-jarige Sven Helmes de nieuwe Vors Lucifer 2023 was.

Sven woont samen met zijn partner Marian op Aan de Pas in Steyl en samen zijn zij de trotse ouders van 2 dochtertjes, Julie en Fleur, die natuurlijk allebei lid zijn van de Kaetelkidzz.

In het dagelijks leven is Sven Facilitair Specialist bij de Raja Viking Group in Venlo en in zijn vrije tijd is hij zowel actief als passief bezig met voetballen. Hij voetbalt bij de veteranen van TSC ’04.

Ook Vv. De Kaetelaers is een grote hobby van Sven. Buiten het feit dat hij al jaren lid is van Vv. De Kaetelaers is hij ook actief als optochtrechter en was hij bij de afgelopen uitvoering van het Kaetelgerich één van de verdachten die veroordeeld werd ‘toét de Kaetel.

Vors Lucifer houdt receptie op Vastelaovesmaandag 20 februari vanaf 20.00u in Café Zaal Vriendenkring te Steyl en hij regeert onder het motto:

’t lange wachte miër den waerd, nôw den eindelik de Hel op aerd…’