Vors Lucifer 2018 uitgelekt?!?

Remy Nieuws

Vors Lucifer Steyl 11 dagen te vroeg uitgelekt: Steyler Beer trekt zich terug

Na het schandaal van de uitgelekte jeugdprinsenfoto van carnavalsvereniging De Beumerwalders in Hulsberg is nu ook ‘op’ Steyl de vlam in de ketel geslagen. Waar Omroep Venlo werd betrokkken in het complot rondom de uitverkiezing van de 85-jarige Steyler Beer als Vors Lucifer 2018, met een artikel over de geplande restauratie, kwam de concurrerende en als uiterst betrouwbare informatiebron bestempelde Russische organisatie новые припадки, beter bekent als Niéjsflits​ via anonieme bronnen toch achter de werkelijke aard van de ‘restauratie’. In werkelijkheid zou Baerke de komende dagen een upgrade ondergaan met een module voor hossen, springen en interviews.

Vv. De Kaetelaers heeft middels een verduuvels snel intern onderzoek inmiddels het lekkende lid gevonden: H. Bongaerts wilde vandaag niet op de zaak reageren, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft de beer hem gevraagd om zijn schele oog nog wat rechter te goochelen.

Intussen reageert de Steyler Beer: ‘Ich blaos t allemaol aaf en pak d’n boët nao Amerika. Ich waas zellefs beej Huub Stapel en Chantal Janzen in de liër veur gèt acteerlesse, zoëdet ich kos méijdoon aan ut Sjteyler Kaetelgerich. De sjpraakmodule zoël auch ‘de kaetel in met úm’ ömvatte, dao heb ich al ‘t geld ingesjtaoke wat de minse in mig hebbe gesjtaoke. Niks upgrade miër, maar ich wins De Kaetelaers baerevuël suukses met ut vinge van eine nieje’.

Kersverse voorzitter van Vv. De Kaetelaers Ruud Leurs toont zich teleurgesteld in het besluit van Baer, maar heeft er alle begrip voor. ‘Op zijn leeftijd zorgen al deze aandacht en prikkels vooraf voor hoogspanning, de kans dat hij op vastelaoveszondag stijf aan de grond staat van de zenuwen is uitermate groot. We gaan de komende 11 dagen in crisisberaad om ook dit jaar een ‘verduuvels gôjje’ vastelaovend te kunnen garanderen. En deze extra reclame voor ons Duuvelsbal op 11 februari om 20.00 uur in Zaal Vriendenkring hebben we alvast ‘in de tès”.