Vastelaovend VEURaan!

Pieter Smeets Nieuws

Zoals men in de wandelgangen ongetwijfeld heeft gehoord gaat Vv. De Kaetelaers iets nieuws doen !

Vastelaovend Veuraan

De naam geeft een hint naar de eerste vastelaovendactiviteit georganiseerd door Vv. De Kaetelaers in het nieuwe seizoen. Ook zorgen De Kaetelaers er met deze activiteit voor dat het ‘hellevuur’ weer is aangewakkerd.

Wat staat er te gebeuren ?
Een unieke happening in de voormalige St. Rochuskerk op Steyl. Wie had dat gedacht ? Duuvelse activeiten in het markante kerkgebouw op Steyl, dat in met Schutterijmuseum een nieuwe bestemming heeft gekregen. Nooit eerder namen de Steyler Duuvels bezit van de voormalige kerk van de patroonheilige St. Rochus!

Op zondagmiddag 20 januari 2019 vindt in het Sjötteriemuseum een Belevingstheater plaats met muziek, zang, kwats en kolder. Alle facetten in de voormalige kerk komen aan bod… De omgeving, de entourage van het kerkgebouw en het mystieke en mysterieuze wat de omgeving met zich meebrengt. De kerk zal met speciale lichteffecten op een bijzondere manier worden aangelicht.

Het verhaal van Rochus is de rode draad in dit spektakelstuk. Een theater waar Rochus, die al sinds 691 jaor in de hemel zit, plotseling terug is in zijn oude kerk. Rochus laat zijn licht schijnen op hoe het de wereld is vergaan sinds hij het aardse leven heeft ingeruild voor een hemels bestaan.

In een meeslepend  belevingstheater van zang, muziek, kwats en kolder wordt u meegevoerd in dit verhaal. Zonder de verrassing weg te nemen kunnen we stellen dat zeer markante artiesten uit de groot Venlose gemeente en ver daar buiten de kerk zullen betreden. Artiesten zullen optreden in een setting waar je hen juist niet verwacht. De komende weken zullen we met korte teasers een betere inkijk geven in het Belevingstheater ‘Rochus’.

De middag begint om 13:30u en zal tot ongeveer  17:30u duren. Na afloop is er natuurlijk de gelegenheid om na te borrelen.

De kaartverkoop start 11 november!

Gezien de eerste reacties na de diverse  sneak previews rekenen we op een grote toeloop van bezoekers. Wees er snel bij, vol = vol, zeker gezien de beperkte capaciteit in de voormalige St. Rochuskerk.

De kaarten kosten € 22,00 en zijn vanaf 11/11 online te bestellen via de webshop

Vanaf 12 november zijn de kaarten ook te koop bij:
– The Readshop en
– Café Quatre Bras

Natuurlijk hopen we ook u te mogen begroeten bij dit unieke belevingstheater !