Tussen Kaetel & Kitsch

Frans Nieuws

Op vrijdag 29 december organiseert de commissie Kaetel Geschiedenis in Dorpshoes Rochus een bijzondere avond onder de naam Tussen Kaetel & Kitsch. Dit is een verduuvelse variant van het bekende tv-programma Tussen Kunst en Kitsch.
Ook in het dorpshoes zullen diverse experts met uiteenlopende achtergronden binnengebrachte objecten bestuderen en van commentaar voorzien.
De aanleiding van Tussen Kaetel & Kitsch is de voorbereiding van het jubileum 13×11 jaor Sjteyler Kaetelgerich in 2026. De commissie probeert met deze avond allerlei spullen uit de rijke Kaetel-historie boven water te krijgen. Denk hierbij aan oude foto’s, onderscheidingen, filmbeelden, kledingstukken van oudbestuursleden of Lucifers enz. enz. enz.
Iedereen die iets bewaard heeft wat verbonden is met Vv. De Kaetelaers of de Sjteyler Vastelaovend uit vervlogen jaren, wordt van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend een bezoekje te brengen aan Tussen Kaetel & Kitsch. Foto’s kunnen ter plaatse gescand worden zodat ze in het archief terechtkomen. Bijzondere objecten worden gefotografeerd of kunnen in bruikleen gegeven worden voor de jubileumtentoonstelling. Uiteraard mogen ze ook geschonken worden aan het verenigingsarchief van Vv. De Kaetelaers.
Tussen Kaetel & Kitsch vindt plaats op vrijdag 29 december van 19:00 – 21:00 uur in Dorpshoes Rochus, Sint Sebastianusstraat 14 te Steyl. Toegang is natuurlijk gratis.