Sjteyler Jông – Jeugdcommissie Vv. De Kaetelaers ft. Ron Dings

Frans Nieuws

Op zaterdag 16 december 2023 brengt de Jeugdcommissie van Vv. De Kaetelaers het nummer Sjteyler Jông uit in het kader van het 2×11-jarig jubileum van de Jeugdcommissie. Het nummer is een cover op Kölsche Jung van de Kölsche band Brings. De tekst en leadzang is verzorgd door Ron Dings met backing vocals van de Jeugdcommissie.
Het nummer is te streamen via o.a Spotify, Youtube Music, Apple Music en TikTok!

Het nummer gaat over de verbinding met Steyl. Hedendaagse jeugd vliegt uit om de wereld te gaan verkennen in een andere stad om uiteenlopende redenen. De tekst geeft een muzikale beschrijving van een herkenbare situatie voor veel (Steylerse) jeugd. Diverse bezienswaardigheden die ons mooie Kloosterdorp rijk is hebben een muzikale beschrijving gekregen in een nummer dat doet beseffen dat de verbinding met het thuisfront niet zomaar vergeten zal worden.

In de webshop van Vv. De Kaetelaers is deze unieke samenwerking als single te bestellen op vinyl. De oplage van de singles is beperkt. Tevens is het mogelijk toe te treden tot de Vrienden van de Jeugdcommissie. Hiermee ben je niet alleen verzekerd van het vinyl, maar ook van de unieke jubileumpin!

De Jeugdcommissie organiseert in het kader van het 2×11-jarig jubileum ook een feestavond op zondag 21 januari 2024. Aansluitend de receptie van de nieuwe Jeugd Vors Lucifer zal het jubileum gevierd gaan worden met onder andere Neppie Kraft en de winnaars van het LVK 2023 Pruuf Mar! De avond is vrij toegankelijk.