Isabelle Jennes wint succesvolle TVK finale

Remy Nieuws

Zaterdag 25 januari 2020 was onze jeugdcommissie de gastheer van de 1×11 jubileum TVK finale, in Cc. De Haandert in Tegelen, in samenwerking met de jaarlijkse organisator stichting Talenz. De 17-jarige Isabelle Jennes uit Doenrade kwam, na 2 keer een 2e plaats en 2 keer een 3e plaats,  als winnaar uit de bus.

In een volledig uitverkocht (800) cultureel centrum de Haandert wist Isabelle met 621 punten deze eerste plek te behalen met haar nummer ‘Vastelaovend en Chill’. Zij verdiende daarmee een vastelaovesstage met ‘Hoondervel’.  Tweede werd Cheyenne uit Oirsbeek met ‘Vastelaovend is gesjlaag’ en derde werd Puur Plat uit Puth/Schinnen met ‘Vrie’. Zij gaan een dag mee met respectievelijk Marleen Rutten en Big Benny. De deelnemers kwamen uit heel Limburg, maar opvallend genoeg kozen de 22 juryleden de drie winnaars uit de nieuwe fusiegemeente Beekdaelen.

De prijs voor beste nieuwkomer ging naar de eerste Belgisch-Limburgse TVK deelnemer Teije met ‘Ich bin weem ich bin’. De eerste Venlose inzending Froukje & Novy met ‘Adrenaline’ viel na een opzwepend optreden buiten de top 3. Zeventien liedjes stonden er in de 11e finale, waarvan vijftien rechtstreeks geplaatst waren via de voorronde en twee liedjes werden toegevoegd door te stemmen voor een wildcard via  Facebook.

De jeugdcommissie kijkt terug op een zeer geslaagd en soepel verlopen evenement, met een spetterend voorprogramma door de Venlose vastelaovesband ‘Greun Graas’, een mooi bühnemoment voor Jeug Vors Lucifer Baer Nijs en een knalfeest in de jurypauze met DJ ‘Senzasie Roëd Gael Greun’, en lichtgevende danseressen. De organisatie heeft tevens het ‘verduuvels good’ thema overgenomen in de aankleding van presentatrice Patty, de promotie en de vele rook- en vuureffecten. Als vereniging zijn wij erg trots op de organisatorische capaciteiten die de jeugd heeft getoond.

Vanaf deze plek tevens een woord van dank aan alle sponsors vermeld in het programmaboekje en op tvk2020.nl, ondersteuners en medewerkers; zonder jullie was dit tienerfeest niet mogelijk geweest!

De finale wordt uitgezonden op 1 februari om 18.00 uur op L11 alaaf, en herhaald op 2 februari om 11.00 uur. Op 23 januari 2021 zal het Tiener Vastelaovend Kónkoer georganiseerd worden door De Marotte uit Sittard.