In Memoriam René Linssen

Frans Nieuws

Maandag 25 september bereikte ons het droevige bericht, dat ons gewaardeerd lid van de Duuvelspliessie, René Linssen (van d’n Bender) is overleden.

René mocht slechts 24 jaar worden.

We herinneren ons René als ‘un ech Steylers jôngk’ met un hert vûr de Steyler Duuvels,

René Linssen trad in 2013 toe tot de jeugdcommissie van Vv. De Kaetelaers en was zo diverse jaren mede verantwoordelijk voor het begeleiden van onze Jeugd Vors Lucifer.Binnen de jeugdcommissie werden taken verdeeld en zo was René ook enkele jaren ceremoniemeester van de Kaeteljeugd. Toen René stopte als jeugdcommissielid heeft hij zich aangemeld als lid van de technische commissie bij Vv. De Kaetelaers.

Na zijn 18e verjaardag kon René zijn droom en passie waarmaken. Eerst het motorrijbewijs gehaald en toen al snel een motor aangeschaft.‘Unne Steylerse Duuvel’ in combinatie met een motor betekent op Steyl bij Vv. De Kaetelaers al gauw dat je toe kunt treden tot de Duuvelspliessie. Dit was voor René als vanzelfsprekend. Als oud-lid van de jeugdcommissie was hij namens de Duuvelspliessie ook altijd present om de Jeugd Vors Lucifer met de motor te begeleiden voor aanvang van de receptie.De Duuvelspliessie is een groep van enthousiaste motorrijders die in de Vastelaovesperiode als Duuvels op een motor onder andere onze jeugdoptocht begeleiden.Ook bij andere activiteiten zoals een Hel wordt wel eens een beroep gedaan op de Duuvelspliessie.René Linssen was trots om deel uit te mogen maken van dit stoer clubje.In juni jl. hebben ze met de Duuvelspliessie nog een toertocht gereden om de dag met een gezellige barbecue af te sluiten.

Enkele maanden geleden besloot René om een stapje terug te doen bij Vv. De Kaetelaers maar hij zou zeker actief blijven bij de Duuvelspliessie. Helaas heeft hij zijn laatste rit voor Vv. De Kaetelaers afgelopen Vastelaovend gereden.

We verliezen met René ‘unne echte duuvelse jong’, die zich op zijn manier zeer verdienstelijk heeft ingezet voor Vv. De Kaetelaers.
We wensen zijn ouders, Marion en Rob alsook zijn broer Eric en zijn vriendin Pascalle ontzettend veel sterkte toe met dit zeer grote verlies.Laten de mooie herinneringen aan René een troost zijn om dit gemis een plek te geven.

Beschermheer, bestuur en leden Vv. De Kaetelaers
Voorzitter Ruud Leurs
Secretaris Erik Goossens