Golde Kaetel 2018

Pieter Smeets Nieuws

Op zaterdag 24 november wordt voor de 9e keer in de geschiedenis van Vv. De Kaetelaers de Golde Kaetel uitgereikt.

Deze hoogste verenigingsonderscheiding van Vv. De Kaetelaers wordt dit jaar uitgereikt aan de voorzitster van Stichting Kindervakantiewerk Steyl, Mevrouw Miriam Joosten-Bessems.

De eer en  erkenning komen echter ten goede aan alle vrijwilligers die nu en in het verleden klaar hebben gestaan voor Stichting Kindervakantiewerk Steyl.

De voordrachtscommissie is van mening dat Stichting Kindervakantiewerk Steyl al bijna 50 jaar een onmisbare plaats inneemt in de Steyler Gemeenschap.

Stichting Kindervakantiewerk Steyl heeft zich in de beginjaren ’70 ten doel gesteld om ook kinderen, die niet de mogelijkheid hadden om op vakantie te gaan, een leuke week te laten beleven in de zomervakantie.

Als doelgroep is gekozen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Destijds had Stichting Kindervakantiewerk Steyl nog te maken met verschillende scholen in de verschillende wijken. (oud Steyl en Alland, het huidige Nieuw Steyl). Inmiddels nemen kinderen uit alle delen van de gemeente deel aan kindervakantiewerk Steyl.

Het uitgangspunt is in de loop der jaren veranderd, en worden álle kinderen een leuke week geboden ongeacht afkomst en/of mogelijkheden.

Vele inwoners van Steyl van vroeger en nu hebben positieve herinneringen aan Stichting Kindervakantiewerk Steyl omdat ze vaak of zelf deel hebben genomen aan de befaamde KVW-week en/of dat ze als leider cq. vrijwilliger actief zijn geweest voor Stichting Kindervakantiewerk Steyl

Het is dan ook overduidelijk dat Stichting Kindervakantiewerk Steyl haar sporen binnen de Steylerse gemeenschap, meer dan verdiend heeft.

Ook de samenwerking met Vv. De Kaetelaers is bijzonder en zeer vriendschappelijk te noemen, zo worden als goede vrienden betaamt diverse materialen uitgewisseld, dan wel van of aan elkaar uitgeleend.

 

De uitreiking vindt plaats om 19:00u in Zaal Vriendenkring te Steyl, waarna aansluitend de receptie plaats zal vinden. Natuurlijk wordt iedereen van harte uitgenodigd om de laureaat persoonlijk te komen feliciteren. Na afloop kan er nog worden nagepraat en nageborreld.