Geen Vors Lucifer en geen Jeug Vors Lucifer 2022

Pieter Smeets Nieuws

Net als tijdens de vorige vastelaovend zullen er ook in 2022 geen hoogheden uitgeroepen worden in Tegelen en Steyl. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de besturen van V.g. D’n Oeles, V.V. De Boereraod, Vv. De Kaetelaers en Vg De Beerpiëp, de carnavalsverenigingen die verenigd zijn binnen de Samewerkende Tegelse Vastelaovesgezelsjappe (STV).

Opnieuw komen er dus geen nieuwe prinselijke trio’s, geen boerenbruidspaar met getuigen en geen Vors Lucifer. De vier verenigingen geven hiervoor de volgende gezamenlijke verklaring: “Het lijkt ons geen goed idee om nieuwe gangmakers uit te roepen. We sluiten hiermee aan bij de beslissingen die reeds eerder in andere stadsdelen van Venlo zijn genomen.

Onze hoogheden kunnen we niet datgene bieden wat we normaliter voor ogen hebben. Vastelaovend hoort een ongedwongen feest te zijn. Dat is nu vanwege corona niet mogelijk. Waar mogelijk, mits natuurlijk geoorloofd door de regels van de overheid, willen we wel denken over mogelijkheden om de Vastelaovend in 2022 niet helemaal geruisloos aan ons voorbij te laten gaan.

Hoe dit er per vereniging of gezamenlijk uit komt te zien, is op dit moment nog onduidelijk.”