Beste “Kaetel”

Pieter Smeets Nieuws

Ik heb van jullie de vraag gekregen om een stukje te schrijven over mijn belevenis vanaf het moment dat ik gevraagd werd als jeugdlucifer tot het moment van uitkomen.

Op vrijdagavond 8 december 2017 zat ik nietsvermoedend aan de computer. Mam zei dat ze vergadering had met Tim en Remy over de website van KVW-Steyl. Ik ging in de keuken een glas drinken pakken en pap en de rest waren koffie aan het drinken toen Remy mij vroeg of ik hun kon helpen om de site van KVW kindvriendelijk te maken. Ik heb een beetje hier en daar opgeklikt en zei “ik vind het prima zo, ik kan jullie daar niet mee helpen”, waarop Tim zei: “misschien kun je ons met iets anders helpen”.

Ik kreeg een cadeau van hem in mijn handen gestopt en ondertussen spookte er wel vanalles door mijn hoofd. Ik maakte het pakje open en daarin zat een bolhoed met hoorntjes erop. Tim vroeg of ik deze de hele Vastelaovend op kon zetten. Mijn antwoord daarop was, “ja hoor, geen probleem”. Op dat moment kwamen Ted, Ruud en Hay binnen wandelen en dacht ik wat gebeurt hier nu allemaal? Daar vroegen ze mij of ik Jeugd Vors Lucifer 2018 wilde worden en daarover hoefde ik niet na te denken. “Ja, dat wil ik heel graag”! was mijn antwoord. Toen hebben we daar met z’n allen op geproost. Beetje beduusd hebben we een leuke avond gehad en de morgen erna besefte ik het pas echt. Mam, word ik echt Jeugd Vors Lucifer 2018?? Of heb ik dat gedroomd?

Eigenlijk wil je het meteen van de daken schreeuwen, maar dat mag natuurlijk niet. Op school was gelukkig nog niet iedereen met de Vastelaovend bezig dus hoefde ik mij daar nog niet uit te praten.

Een week later gingen we foto’s maken. Eigenlijk moest ik die avond trainen, maar de weersomstandigheden waren ons gunstig gezind dus hoefde ik niet te trainen en mij daar dus ook niet voor af te melden. We gingen stiekem bij Ted naar binnen en daar werd het dus echt. Ik werd voor de eerste keer als Jeugd Vors Lucifer geschminckt. Wauw, wat gaaf zeg! Toen stiekem de auto in en naar de fotograaf. Deze vrouw was echt ontzettend leuk en zorgde er gauw voor dat ik me op mijn gemak voelde en de foto’s zijn super gaaf geworden.

Toen kregen we Kerstvakantie en tja dan zie je de meeste niet dus hoef je ook niets over de Vastelaovend te zeggen. In de Kerstvakantie hebben we weer samen gezeten met de mensen in het complot en hebben we de receptiekaarten en de eerste luciferdoosjes beplakt. Wat is dat leuk. We hebben echt al heel veel voor lol gehad. Nu de laatste week is aangebroken wordt het wel spannend.
Gelukkig hebben we een heel goed excuus dat we zaterdag niet naar het Zwaegelkesbal gaan. Ik ben woensdag 10 januari jarig en mijn zusje Renske is op zaterdag 13 januari jarig en vieren op die zaterdag onze verjaardagen.

Ik vind het nu wel spannend worden en kijk al uit naar vrijdag de interne voorstelavond. We gaan er
met zijn alle een super leuke Vastelaovend van maken. Ik heb er zin in! “Maak aope die heldeur, ich
sjtamp de bal in ut veur!”

Groetjes Jeugd Vors Lucifer 2018, Mike Geerlings